Γιατί οι περιποιήσεις προσώπου είναι τόσο σημαντικές?

Οι περιποιήσεις προσώπου έχουν τεράστια σημασία, γιατί το δέρμα μας και το πρόσωπο μας είναι ένα από τα πιο σχηματικά μέρη του σώματος μας. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι αμελούν τη σωστή περιποίηση του προσώπου τους με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις στη αισθητική ομορφιά του όσο μεγαλώνουμε. Ειδικά για ανθρώπους που ζουν σε χώρες όπως την Κύπρο όπου τους περισσότερους μήνες του χρόνου είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, οι εξιδεικευμένες θεραπείες προσώπου είναι ένα σημαντικό κλειδί για την σωστή προστασία και φροντίδα του δέρματος.

Πιο κάτω λοιπών, μερικοί λόγοι που αποδεικνύουν πως η περιποίηση του προσώπου μας είναι πολύ σημαντική.

  1. Πιο ανθεκτικό δέρμα. Οι τακτικές περιποιήσεις προσώπου βοηθούν το δέρμα σας να συγκεντρώνει υψηλότερες ποσότητες ισχυρών βιταμινών και αντιοξειδωτικών από ότι θα συγκέντρωνε φυσικά το πρόσωπό σας με αποτέλεσμα να είναι πιο ανθεκτικό το δέρμα σας.

  2. Βαθύς καθαρισμός και θρέψη του δέρματος. Σκεφτείτε το αυξημένο επίπεδο των ρύπων στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι στη καθημερινή μας ζωή, βρώμια αλλά και χημικές ουσίες εισέρχονται στο δέρμα μας συνεχώς. Με τον βαθύ καθαρισμό το δέρμα καθαρίζετε, ανοίγουν οι φραγμένοι πόροι, κυρίως με αποτέλεσμα να αποτρέπει τα σπυράκια αλλά και την θρέψη του δέρματος από τη έκθεση στον ήλιο.

  3. Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος και η αίσθηση της φρεσκάδας. Η βαθιά απολέπιση διεγείρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος, όπως και το περιττό νεκρό δέρμα φύγει από το πρόσωπό και δίνει του πρόσωπού μια νεανική λάμψη. Αυτό το βήμα σε μια περιποίηση βοηθά πολύ στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του δέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας στην εκκαθάριση των πόρων και τη μείωση ορατότητας των ρυτίδων.

  4. Πρόληψη και φροντίδα του δέρματος. Το δέρμα μας αλλάζει διαρκώς και με την πάροδο του χρόνου, έτσι αλλάζουν και οι ανάγκες του. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και με την παροχή εξειδικευμένων μηχανών, όπως όλοι οι κλάδοι εξελίσσετε και η αισθητική. Με αποτέλεσμα, να δίνει τη δυνατότητα σε έναν αισθητικό να αναλύσει με ακρίβεια το δέρμα ενός πελάτη και να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τις δικές του ανάγκες.

  5. Βοήθα στην αντι-γήρανση. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο ζωτικό όργανο του σώματος μας. Εάν κάνετε σωστή προληπτική τακτική συντήρηση, κάνετε μικρά βήματα για να πάρετε το καλύτερο αποτελέσματα της αντι-γήρανσης και να διατηρήσετε το πρόσωπο σας. Αυτό σημαίνει ότι καθώς μεγαλώνετε πιθανόν θα χρειάζεστε λιγότερα χρήματα για να τη συντήρηση του προσώπου σας, ίσως αποφεύγοντας πιο περίπλοκες, ακριβότερες τεχνικές περιποίησης.

  6. Ολιστική θεραπεία. Ολόκληρο το σώμα συνδέεται και λειτουργεί ως ένα, οπότε η θεραπεία ενός μέρους όπως του πρόσωπού έχει θετικές επιπτώσεις και στο υπόλοιπο σύστημα του σώματος μας.